Your Cart

Koti pukeutuu kesään

Pehmeät ja lempeät värit luovat kylmänä vuodenaikana lämpöä kotiin, silloin on mukavaa kääriytyä kynttilän hämyssä ja tunnelma valossa pehmoiseen torkkupeittoon, ottaa rento mukava asento ja mielenkiintoinen kirja käteen ja vaipua johonkin” toiseen maailmaan.”

Keväällä sitä alkaa piristyä jälleen, saa uutta intoa ja puhtia, eikä istuminen enää huvita, niin silloin yleensä syttyy sellainen pieni sisustus kipinä. Minulle tämä into syttyi tänä vuonna vähän myöhässä.

Kesän saapuessa aloin jälleen kaivata piristystä, kesän raikkaita värejä ja selkeyttä.

Mikä väri tänä kesänä?

Mietin mitä väriä laittaisin. Ideani syntyi simpsalapim (!) näistä verhoista, jotka ovat Elegant Homella myynnissä ja jotka eivät ole vain verhot vaan muuntuvat haluamasi mukaan sängyn kevytpeitteestä pöytäliinaksi tai verhoksi. Värejä on muitakin, valitsin vaalean turkoosin, sillä se on kuin raikas tuulahdus välimereltä.

Pienet muutokset

Kodissamme on paljon valkoista, sillä se lisää tilan tuntua ja tuo valoisuutta huoneisiin.  Kesällä tulee ulkoa ikkunoiden kautta niin paljon väriloistetta, että sisällä mielestäni riittää muutamat väriläiskät antamaan kodille iloisen ilmeen. Siihen ei paljon tarvita, vaihtaa vain muutaman kodintekstiilin, verhot, tyynynpäälliset, kukkaset, kynttilät ja ehkä taulun seinällä. Siinä se muutos on. Ja nämä löytyivät valmiina kotoa, paitsi verhot ja kukkaset. Kukkaset hankin ulos terassille. Kesällä on kiva laittaa välillä vain luonnonkukkia sisälle maljakkoon antamaan kesän tuoksua ja ilahduttamaan silmää ja mieltä. Kesä on lyhyt Suomessa ja paljon ollaan ulkona tietysti ilmasta riippuen, siksi en halua sisätiloihin satsata turhan paljon.

Raskasta karvamattoa en kuitenkaan halua pitää kesällä, joten nyt jäi lattia paljaaksi. Sen verran ehkä satsaan vielä, että taidan lähteä tästä matto ostoksille. Jos vaikka löytyisi kevyempi kesäinen matto ja pari värillistä tyynypäällistä olisi piste i:n päälle.

Miten sinä tuunaat kotiisi kesäksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fi